Informaţii medicale

Ce trebuie să știm despre medicamentele biosimilare?

Descărcați fișierul aici

Ce este , unde găsim  VLS#3?

Ca urmare a intrebărilor primite de la pacienți , potrivit Ghidului ECCO-EFCCA , va informam urmatoarele:

In cazul unor complicatii chirurgicale in BII poate aparea pouchita, cu manifestari precum frecventa crescuta a scaunelor, scaune lichide, crampe abdominalem tenesme, discomfort pelvin , uneori sangerari rectale si febra. Conform Ghidului ECCO –EFCCA  antibioticele sunt cea mai eficienta cale de a trata pouchita.  Atunci cand remisiunea pouchitei este indusa de antibiotice, VSL#3 poate fi de ajutor pentru mentinearea remisiunii.

VSL#3 poate , de asemenea, sa previna declansarea pouchitei, atunci cand este initiat de indata ce interventia chirugicala de constructive a pouch-ului intern a fost finalizata.

Pentru mai multe detalii consultati Ghidul ECCO – EFCCA Patient Guidelines pentru Colita Ulcerativa, pag. 16:

https://aspiir.ro/informatii-medicale/proiecte6/

La intrebarile dumneavoastra  va raspundem ca VSL#3 poate fi gasit si in farmaciile din Romania . Cateva dintre caracteristicile si prezentarea acestuia le puteti gasi in materialul atasat.

 Intrebari si Raspunsuri despre tratamentul cu Biosimilare

 ANEMIA – din perspectiva pacientului cu boală inflamatorie intestinală

Deficienţa de fier este principala cauza a anemiei. Aceasta apare cand aportul sau absorţia de fier sunt sub limitele necesare organismului şi , in consecinţa, producerea de celule roşii este insuficientă. Alte cauze ale anemiei includ pierderea de sânge sau malabsorbtia de fier, ambele fiind întalnite in cazul bolilor inflamatorii intestinale.Cum intestinul subţire este principala zona de absorbtie a fierului, inflamarea acestuia afectează posibilitatea de a absorbi fier si nutrienţi.
                        

Deficienţa de fier si anemia sunt des intâlnite la pacienţii cu BII si sunt raportate la 39-81% ( deficeinte fier) şi respectiv, 25-67% ( anemie) dintre pacienţii BII.Cu putin timp in urmă, membri ai Federatiei Europene a Asociaţiilor pacienţilor cu Crohn si Colită Ulcerativă au fost invitaţi să participe la un chestionar on-line. Scopul a fost acela de a investiga percepţia pacientului BII asupra deficienţei de fier şi anemiei şi a inclus pacienti cu vârsta peste 18 ani cu diagnostic confirmat sau suspect BII.
Mai multe detalii vă invităm să citiţi in paginile 42 – 43 ale ultimului numar EFCCA magazin, octombrie 2015, la secţiunea „Despre ASPIIR” – ASPIIR in context european.Şi nu uitaţi să vă controlaţi periodic valorile hemoglobinei şi ale feritinei !

 

 CAMPANIE in media şi studiu de piaţă – Luna mai 2015

In luna mai, odata cu activitatile legate de marcarea Zilei Internationale a luptei impotriva BII, ASPIIR a demarat un studiu de piata menit sa ne arate gradul de informatie si cunostinte a populatiei din Romania asupra BII . Rezultatele le puteti vedea in materialul urmator:….

Romanii, stilul de viata si bolile inflamatorii intestinale.

Totodata, am fost prezenti pe diferite canale media, presa si TV, pentru a contribui prin povestile si experienta membrilor ASPIIR, la constientizarea acestor afectiuni cronice: Colita ulcerativa si Boala Crohn. Un exemplu il puteti gasi mai jos, in emisiunea „Vreau sa fiu sanatos” . Veti putea afla mai multe , incepand de la minutul 19.13 , de la Prof.Dr. Mircea Diculescu, Centrul de Gastroenterologie si Hepatologie al Institutului Clinic Fundeni Bucuresti, si de la Madalina Bombarascu, membru ASPIIR : http://www.tvrplus.ro/editie-vreau-sa-fiu-sanatos-345003

 

 Ce știi despre anemie?
Anemia este foarte frecventa in bolile inflamatorii intestinale. Învață să-i recunosti semnele, să te adresezi medicului, să adopți, pe cât posibil, o conduita preventivă. Filmulețul următor iți va prezenta simptomele, modul in care poate fi diagnosticată, măsuri de prevenție sau, daca este cazul, opțiuni terapeutice. www.anemiainbii.ro

 

Cercetări la început de drum asupra microbiomului:

Barcelona , 14 – 15 martie 2015, va avea loc al IV-lea summit Gut Microbiota for Health, care vizează cele mai recente progrese pentru comunitatea medicală.  American Gastroenterological Association (AGA), European Society for Neurogastroenterology & Motility (ESNM), European Crohn’s and Colitis Organization (ECCO), European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition (ESPGHAN) şi European Association for the Study of Liver (EASL) au nominalizat un comitet științific comun pentru organizarea unui program riguros pentru acest Summit. Programul științific din acest an include prelegeri sesiunilor plenare și ateliere de lucru interactive, bazate pe discuții pe teme care vizează nu numai practicieni, inclusiv medici, medici asistenti, dieteticieni, nutriționiști, dar și oameni de știință interesați în microbiomul intestinal și rolul său în sănătate și boală.
http://gutmicrobiotaforhealth.com/