BII Pediatric

IMG-20221106-WA0055-min

“Sănătate și rețete: ne jucăm, învățăm, ne tratăm!” – 4 noiembrie 2022

În data de 4 noiembrie, ASPIIR alături de doamna Dr. Iulia Țincu, de la Spitalul de copii “V.Gomoiu” București au organizat un atelier de gătit în care am învățat să preparăm meniuri adecvate pentru copiii cu BII, pentru că știm cât de îngrijorați sunt părinții unui copil cu Boala Crohn sau Colita Ulcerativă sau cât de greu este pentru un copil de vârstă școlară să respecte un regim alimentar impus în BII.

20220713_120004

O noua ușă deschisă – Spitalul de Copii “Victor Gomoiu” Bucuresti, Gastroenterologie Pediatrică

În iulie 2022, am răspuns, cu bucurie și curiozitate, invitatiei Doamnei Doctor Iulia Țincu si am deschis, pentru prima dată, ușa Secției de Gastroenterologie Pediatrică a Spitalului de Copii “V.Gomoiu” București. https://spitalgomoiu.ro/.

Nu ne-a bucurat să aflăm că numărul copiilor diagnosticați cu BII si internati in Spitalul ‘V.Gomoiu” a crescut considerabil în ultimii ani, ca incidența BII crește în rândul populatiei pediatrice; dar ne-am bucurat să înțelegem că am dobândit un nou

foto-coperta-250x250

Bolile Inflamatorii Intestinale, pe înțelesul copiilor într-o carte de benzi desenate

Prof. Dr. David Suskind, expert în Boli Inflamatorii Intestinale pediatrice (Profesor de pediatrie și gastroenterologie la Seattle și Washington și creatorul dietei SCD) a realizat impreuna cu Dl. Piperberg o carte de benzi desenate, care explică pe înțelesul copiilor și tinerilor date despre apariția BII, diagnostic și tratament.

carte colorat

Cartea de colorat pentru pacienți mici și voinici

Pentru că, în ultimii ani, asistăm și în România la debutul Bolilor Inflamatorii Intestinale la tineri cu vârste din ce în ce mai mici și chiar la copii, ne preocupă situația micilor pacienți și, de aceea, ne-am propus ca prin joacă și colorat să le influențăm  atitudinea față de starea de pacient cronic

carton_20ian_bun

Webinar IBD – 20 ianuarie 2021 – Nutriția în Boala Crohn

Am aflat informații interesante despre nutriție în Boala Crohn de la Conf. Dr. Daniela Șerban, Medic primar pediatrie și gastroenterologie pediatrică, Clinica Pediatrie 2, UMF „Iuliu Hațeganu”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Cluj Napoca.

carton BII 8_bun

Webinar IBD – 23 octombrie 2020, Bolile Inflamatorii Intestinale la copii

Din nefericire, în ultimii ani Bolile Inflamatorii Intestinale debutează la vârste din ce în ce mai fragede, înregistrându-se o creștere a numărului de copii diagnosticați cu Boală Crohn sau Colită. Am aflat informații despre Bolile Inflamatorii Intestinale la copii de la Dr. Oana Belei, medic primar pediatrie, Specialist gastroenterologie, hepatologie și nutriție pediatrică, Compartimentul de Gastroenterologie Pediatrică al Clinicii I Pediatrie, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Turcanu” Timișoara.

iunie TM

28 iunie 2019 – Spitalul Clinic de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara – intâlnire pacienți – medici

În  28 iunie 2019, i-am intâlnit pe cei mai bravi luptători, in Spitalul Clinic de Urgența pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara. Dar nu acei luptatori invingatori in jocurile din aplicatii sau cu tancuri si masinute din lego, asa cum ar fi fost, dealtfel, potrivit varstei lor, ci in lupta cu Crohn sau Colita Ulcerativa, in lupta pentru o bucățică de copilarie normala.

craciun tm

19 Decembrie 2019 – Sesiuni informative pentru pacienții cu BII, copii și adulți, Timișoara

În preajma Crăciunului 2019, ne-am îndreptat gândurile către de micuții pacienți din Timișoara, pe care i-am găsit în Spitalul de Urgență “Louis Țurcanu”, în procedură de investigații sau de tratament pentru boli gastroenterologice si BII, în grija unor oameni dedicați și apropiați celor mici: Prof.Dr. Ioan Simedrea, Dr. Oana Belei, Dr. Laura Olariu, cărora le mulțumim că ni se alătură și ne înlesnesc de fiecare dată întâlnirile cu copiii cu BII internați in Spitalul de pediatrie.

forum 2018

8 Decembrie 2018 –  Întâlniri cu pacienții din Timișoara, de Crăciun

Odata cu Târgul de Crăciun și aprinderea luminilor de sărbatoare, am poposit și noi in Timișoara, la o noua intâlnire cu pacientii cu BII si cu specialiști invitați: Dr. Oana Belei- medic specialist pediatru in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu”, Conf. Dr. Goldis Adrian – Clinica de Gastroenterologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență “ Pius Brinzeu”; Dr. Corina Dobrescu – medic specialist reumatolog Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “ Louis Turcanu” Timisoara.