european-colorectal-cancer

Martie – luna dedicată conștientizării cu privire la cancerul colorectal

Cancerul Colorectal este al doilea cel mai letal cancer din UE. Dintre cei 500.000 de europeni diagnosticați cu această boală în fiecare an, jumătate vor muri. Putem face multe pentru a schimba această tendință.

 

Martie este #EuropeanColorectalCancerAwarenessMonth și nu dorim doar să atragem atenția asupra principalelor provocări cu care se confruntă încă pacienții, ci și asupra modului în care Europa poate face diferența în lupta împotriva acestei teribile boli.

Din păcate, locul în care trăiește și este tratat un pacient care suferă de cancer colorectal este încă un factor important, care poate face diferența dintre viață și moarte. Acest lucru se datorează faptului că în cele mai mari și mai specializate centre în tratarea cancerului, probabilitatea de supraviețuire de până la 5 ani este de 85%.

 

Inegalitățile în domeniul îngrijirii cancerului între țările UE sunt inacceptabile și trebuie adresate prin Planul European de Luptă împotriva Cancerului – EU Beating Cancer Plan.

 

Investind în consolidarea sistemelor de sănătate și în schimbul de expertiză și tehnologie cu alte țări, putem face o diferență uriașă în domeniul îngrijirii cancerului.

 

#EUCanBeatCancer #EPP4Health #EUCancerPlan #CRCBeenThere
#ECCAM2021 
Digestive Cancers Europe
 #health