Eveiment 34

Medicul de familie și Bolile Inflamatorii Intestinale – Mamaia, 30 august 2018

Continuăm să dezvoltam colaborarea incepută în urma cu doi ani, cu medicii de familie, respectiv, SNMF, iar prin intermediul evenimentelor realizate împreună cu GastRO Grup SNMF, contribuim la cresterea gradului de identificare a simptomatologiei BII in cabinetul medicului de familie, la reducerea timpului de direcționare a pacientului către specialist sau aducem in atenție ingrijirea pacientului stomizat .

În acest context, de curând am fost alături de Asociația Medicilor de Familie  “ Tomis” Constanța, la cea de-a IX-a ediție a Conferinței Regionale „Medicina de Familie PIATRĂ DE TEMELIE A MEDICINEI MODERNE – Actualităţi şi perspective”, desfașurată in perioada 30.08- 01.09.2018, Mamaia, cu un modul de prezentare privind BII și pacientul stomizat, cuprinzand:

Perspectiva medicului de familie si diagnosticul BII in cabinetul MF – Dr. Mihaela Udrescu, medic de familie, GastRO Grup SNMF

Specialistul chirurg – abordare in BII – Dr. Catalian Grasa, Șef Lucrări, Managerul Spitalului Județean de Urgență “ Sf.Apostol Andrei” Constanța

Perspectiva pacientului și rolul asociatiei ASPIIR – Isabella Grosu

Dezbaterea a avut loc în contextul nevoii pacienților cu boli inflamatorii intestinale de diagnostic prezumtiv rapid la nivel de asistență medicală primară și de direcționarea acestora într-un circuit eficient de management complex al bolii, prin intermediul unei abordări integrate și multidisciplinare.

De asemenea, am facilitat demonstrații practice pe manechin, pentru noțiuni si tehnicile de baza in stomaterapie ( dipozitive protezare stome ).

În continuare, ne vom intâlni in 18 septembrie, cu medici de familie din Timișoara, iar la propunerea Asociației Medicilor de Familie București vom iniția o serie de workshopuri si sesiuni despre BII și stomaterapie.