Evenimente 26

Proiectul  “The Heritage of Charles IV”
proiect Erasmus +, de incluziune sociala, 01 – 11 decembrie 2016, Praga

Sfarsitul de an 2016 a venit cu un nou proiect Erasmus +,pregatit inca de anul trecut, prin colaborarea dintre ASPIIR, Asociatia Duha Tangram din Praga si o organizatie din Malta.
Focusat pe incluziunea sociala ,prin desfasurarea unor ateliere pe tema ‘The Heritage of Charles IV”,  proiectul a reunit tineri cu nevoi speciale sau dizabilitati, voluntari,studenti, tineri artisti care si-au adus contributia, de-alungul timpului, in proiecte artistice ale ASPIIR ( precum ” Perspective” sau “Me & IBD” ).
Vreme de 10 zile, participantii din Romania, Malta si Cehia si-au testat abilitatile de a modela lutul si de a construi machete de ferestre si cladiri in stil gotic,; au  descoperit arhitectura gotica a Pragai prin vizitele la Primaria din Praga, Galeria Nationala – St. Agnes  Monastery ( cea mai reprezentativa cladire gotica din Praga);Muzeul National ; la Castelul din Praga si vestita Catedrala; plimbari pe podul Karol sau in centrul vechi al orasului,
Amplasat intr-o perioada deosebit de frumoasa a anului, cea a Sarbatorilor de iarna, proiectul a oferit participantilor, sansa de a se bucura de atmosfera specifica dinaintea Craciunului, de a descoperi, impreuna, traditii si obiceiuri ale culturii cehe legate de aceste sarbatori, targurile de Craciun, obiceiurile culinare sau obiceiuri pastrate si practicate in seara Sfantului Nicolae.
 Toate acestea au stimulat comunicarea intre participanti, au favorizat incluziunea sociala, au contribuit la o mai buna inchegare a relatiilor de prietenie intre tinerii dintre cele 3 tari si la punerea bazelor unor proiecte viitoare.