Evenimente 27

Ghidul ECCO – EFCCA pentru pacientii cu BII – lansat in cadrul Congresului ECCO din 16 martie 2016, Amsterdam.

După cum știți deja, am lucrat alaturi de EFCCA si de Organizația Europeană  pentru Colita si Crohn (ECCO) la un proiect important, în scopul de a face Ghidul ECCO destinat persoaneler cu IBD, mai ușor de utilizat. Asociația Română a persoanelor cu BII (ASPIIR) a facut parte din grupul de lucru pentru Colita Ulcerativa.
Scopul a fost de a traduce aceste recomandari în limbaj mai accesibil,  să fie ușor de înțeles de către pacienți și de catre membrii familiei. Ghidul a fost traduse în limba engleză, dar este prevăzută traducerea si în alte limbi. O întâlnire față-în-față, a grupurilor de lucru, a avut loc la Viena, in noiembrie 2015, unde am discutat primul draft și am adăugat elemente suplimentare.

Ghidul ECCO-EFCCA Patient Guidelines a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă , pe data de 16 martie 2016 , la RAI Amsterdam Congress Center, precedând al 11-lea Congres ECCO.

ASPIIR a participat la aceasta conferința de presă, în calitate de membru al grupului de lucru UC în acest proiect și  reprezintand, totodata, pacientul roman cu BII.
Așteptăm cu nerăbdare să traducerem acest Ghid si în limba română, cât mai curând posibil.
Un interviu cu unul dintre membrii grupului de lucru al pacientilor, Martin Kojinkov, poate fi vazut mai jos:

ECCO-FECCA- Ghidul pacientilor cu boala Crohn

ECCO-FECCA- Ghidul pacientilor cu Colita ulcerativa

ECCO-EFCCA Patient Guidelines on Crohn’s Disease (CD)

ECCO-EFCCA Patient Guidelines on Ulcerative Colitis (UC)