Workshop-ul  Biologics & Biosimilars Patient Access & Advocacy Warsaw/ 15 – 16 Septembrie 2017

 

Luna trecuta, am fost invitati de catre GAfPA – Alianta Globala pentru Accesul Pacientilor (USA) la workshop-ul privind advocacy si  metodele pe care noi, organizatiile, pacientii, trebuie sa le abordam; pentru a creste vizibilitatea, oportunitatile de advocacy pe langa factorii de decizie, in scopul imbunatatirii calitatii vietii pacientilor.
GAFPA si Federatia Europeana a Asociatiilor pacientilor cu Crohn si Colita (EFCCA) s-au reunit in cateva randurii si au sustinut workshop-uri privind accesul pacientilor la tratamentul biologic si biosimilar, pentru impartasirea celor mai bune practici.
Ca urmare a participării la workshopul Biologics & Biosimilars Patient Access & Advocacy în Varșovia, în septembrie, am avut ocazia să aflăm mai multe despre cum să ne asigurăm, în mod eficient .că vocea pacientilor este auzita si despre metode care ar putea influenta deciziile factorilor care construiesc politicile de sanatate din Europa.
 Workshop-ul a abordat cu succes diversele probleme cu care se confruntă medicii,pacientii și practicienii din domeniul sănătății.
GAfPA este o rețea de traineri, medici, juristi și susținători ai pacienților cu misiunea comună de promovare a politicii de sănătate care asigură accesul pacienților la îngrijirile clinice adecvate și terapiile aprobate. Își îndeplinește misiunea prin educarea pacienților, în general, asupra politicilor de sănătate și a inițiativelor de advocacy pentru a promova elaborarea de politici publice.

 

“A constituit un factor important faptul că grupurile de pacienți au putut să își împărtășească cele mai bune practici și eforturile lor permanente. Grupurile de pacienți și furnizorii au aflat despre probleme importante din Polonia, Ungaria, România, Croația, Estonia și Lituania.

 

 Vă mulțumim încă o dată pentru participarea la Workshop-ul GAfPA pentru accesul pacientilor la tratament și de advocacy. GAfPA așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu fiecare dintre dvs. în legătură cu factorii de decizie politică, pentru a imbunatati accesul pacientului la tratamente terapeutice importante. Mai multe informații și ultimele știri pot fi obținute vizitând http://www.gafpa.org “- Chase Martin