Ljubljana , SLOVENIA – Ziua internaţională a luptei împotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale – mai 2015

În perioada 15 – 17 mai 2015, ASPIIR a participat la Campania ce a marcat ziua de 19 mai – ziua internatională luptei împotriva BII, desfaşurată la Ljubljana de către asociaţia partenera, KVCB Slovenia.

Cu această ocazie, aproximativ 100 de membri ai asociaţiei slovene au organizat un eveniment de conştientizare a BII in piaţa centrală din Ljubljana, cu standuri pline cu materiale menite sa ofere trecătorilor si participanţilor la eveniment, informaţii despre BII : tricouri, broşuri privind dieta in BII, reviste ale asociaţiei, materiale promoţionale sau chiar sub forma unor jocuri puzzle menite sa faciliteze asimilarea de către copii a cunoştintelor privind tubul digestiv. Pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă pacienţii BII, asupra dependenţei lor de toaletă, au fost împărţite role de hârtie igienică şi s-a organizat un oncurs de viteză şi îndemânare, însa nu pe o bicicletă normală, ci pe una construită din două mini-bazine de toaletă ecologică. Concursul a numărat participanţi de toate vârstele si s-a finalizat cu acordarea de premii.

Acestui eveniment in spatiul public, i-au urmat două prezentări “Tratamentul biologic in Slovenia” si “ Date epidemiologice asupra BII in Slovenia”.
Felicităm organizaţia slovena pentru iniţiativa inspirată, le dorim un impact cât mai mare pentru aceasta campanie şi le multumim pentru invitaţia adresată asociaţiei ASPIIR de a participa la acest eveniment.
Sperăm la cât mai multe proiecte comune in viitor!