ILCO Austria a sarbatorit 40 de ani de activitate/ 12 – 13 mai 2015 , Viena

Este din ce in ce mai recunscuta importanta si necesitatea organizatiilor de pacienti, a grupurilor de suport pentru persoanele cu boli cronice sau dizabilitati. Iar in Europa sunt cateva organizatii care au o experienta laudabila, de zeci de ani. Una dintre acestea este asociatia stomizatilor din Austria, ILCO Austria, care de curand a sarbatorit 40 de ani de actiivitate. In perioada 11-13 mai, asociatia si-a invitat membrii, precum si parteneri din strainatate, intr-o actiune de doua zile, desfasurata in Viena. Aproximatv 150 de stomizati s-au alaturat, ca o expresie de afectiune fata de organizatie, care nu i-a lasat sa se simta singuri si i-a ajutat sa capete incredere de-a lungul acestor ani. Nu trebuie uitati voluntarii sau cei care au condus si au facut posibil ca aceasta organizatie sa creasca, precum, Margit Kimbauer , actualul presedinte ILCO Austria, si Susanne Deimel, secretar.
La evenimentul aniversar au luat parte medici , asistenti stomaterapeuti, care ne-au descris din experienta lor alaturi de pacientii stomozati, iar Margit and Susanne ne-au introdus in istoria organizatiei ILCO Austria.
Expozanti i , producatori sau distribuitori de produse pentru ingrijirea stomelor, au contribuit cu un plus de informatie privind dispozitive sau accesorii noi. Participantii la eveniment au avut ocazia sa-si impartasesca experienta, sa puna bazele unor proiecte comune si, nu in ultimul rand, sa formeze o voce comuna mai puternica.
ASPIIR a participat la acest eveniment  cu sprijinul Medical Express.
Ii uram organizatiei ILCO Austria , cat mai multe actiuni reusite in beneficiul membrilor sai si speram ca si ASPIIR sa ajunga sa sarbatoreasca 40 de ani de activitate.