Evenimente 36

Academia EFCCA –Training pentru certificarea de pacienți experți, 14 – 17 iunie 2018, Bruxelles

 

EFCCA a demarat în luna iunie o fază pilot a unui proiect captivant, intitulat  “EFCCA Academy – Pacienti experți certificați “, training la care ASPIIR  a avut un reprezentant.

Ideea acestui proiect a venit după câteva cercetări majore din ultimii ani, care au subliniat aspecte principale în cadrul nevoilor nesatisfăcute ale comunității IBD. Academia EFCCA este un proiect de pionierat, cu scopul de a oferi instruire specializata in abordarea acestor probleme si va instrui pacientii pentru a creste gradul de constientizare asupra BII. Pacienții certificați vor fi instruiți în abilități de vorbire publică, de comunicare și în subiecte strategice, cum ar fi managementul vieții cu IBD, drepturile pacienților, discriminarea la locul de muncă și drepturile muncii. Ei vor folosi în mod efectiv propriile experiențe ale pacienților și rezultatele mai multor studii EFCCA.

Academia EFCCA va avea ca scop dezvoltarea parteneriatelor în cadrul comunității IBD HCP, cum ar fi ECCO, UEG, ESPGHAN, EMA etc. Cooperarea ar putea include elaborarea unor subiecte care să cuprindă orientări – elemente de bază, nutriție, medicamente, comunicarea cu pacienții adulți / pediatrici); sistemul de sănătate, cum să transmită mesajul comunității pacientului către companiile farmaceutice și cum să se ocupe de reprezentanții farmaciei, cum să transmită mesajul că BII este o boală invizibilă etc.

Trainingul va include ateliere și cursuri față-în-față prin platforma de învățare online a EFCCA. În urma etapei pilot, proiectul va fi transpus la nivel local, folosind limbile nationale, care să permită pacientilor certificați sa instruiasca noi pacienți la nivel local.