World IBD Day 2015
Running to raise awareness

Ziua Internaţională a luptei impotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale se apropie ( 19 mai) si toate asociaţiile se pregatesc să marcheze acest moment în diferite moduri. Noi ne pregătim să participăm la Half Marathon-ul din Bruxelles, in scopul creşterii conştientizării asupra bolii Crohn si a Colitei Ulcerative, cunoscute si denumite comun, boli inflamatorii intestinale ( BII) sau Inflammatory Bowel Diseases ( IBD) şi care afectează peste 3 milioane de oameni din Europa.

Maratonul  se va desfăşura in data de 31 mai, iar ASPIIR va avea un reprezentant care se va alătura echipei EFCCA ( European Federation of Crohn’s and Colitis Associations) si celor 40 de maratonişti ce vor alerga sub culoarea violet a echipei EFCCA. Evenimentul din Bruxelles face parte din alte activități din întreaga lume care sunt întreprinse de asociațiile IBD surori, de pe patru continente, pentru a marca Ziua Mondială a IBD (data oficială 19 mai).

Cu acest eveniment EFCCA dorește să sublinieze impactul  pe care BII le au asupra calității vieții multor persoane afectate din Europa și din întreaga lume, asupra dificultăților de zi cu zi cu care acestia se confruntă nu numai în ceea ce privește sănătatea lor, dar si din punct de vedere social, al vietii de familie, intime sau al implicatiilor financiare.