“Accesul la și utilizarea de biosimilare” – Workshop în colaborare cu Comisia Europeană (DG Growth)

EFCCA ne-a prezentat în timpul recentei Adunari Generale EFCCA, din mai 2015, Bruxelles, o propunere de cooperare între EFCCA și Comisia Europeană pentru a organizara impreuna un atelier de lucru privind “Accesul la și utilizarea de biosimilare” – workshop ce urmează să fie găzduit de Directoratul General al Comisiei Europene pentru piata interna, industie, antreprenoriat si IMM-uri.

Workshop-ul preconizat este un follow-up la activitățile legate de biosimilare -în cadrul Procesului de la responsabilitatea corporativă / Accesul la medicamente în Europa (2010-2013), în special Grupul de lucru privind accesul pe piață și adoptarea de Biosimilare.  Studiile privind biosimilarele, activitati coordonate  atunci de Direcția Generală Întreprinderi și Industrie a Comisiei Europene – astazi Directoratul General  pentru piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri; au atras o largă recunoaștere ,iar rezultatele concrete au fost aprobate de o gamă largă de părți interesate.

Data confirmata pentru acest workshop este  06 octombrie 2015, la Bruxelles. EFCCA  lucrează inca, împreună cu Comisia Europeană, la intocmirea proiectul de ordine de zi și la detalii tehnice ale intalnirii.

Asociațiile europene de pacienti cu boli inflamatorii intestinale au fost invitate să ia parte la această întâlnire foarte importantă și de a aduce o contribuție la o calitate mai buna a vieții persoanelor cu BII. ASPIIR si-a prezentat intenția de a participa și de a contribui la acest workshop.