ASPIIR a lansat proiectul BII online – Iulie 2020
ASPIIR a lansat proiectul BII online – Iulie 2020
Asociaţia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR) a lansat o serie de evenimente educaționale online dedicate pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale (BII), cu scopul de a le facilita accesul la informații despre boala lor, în perioada restricțiilor pandemiei COVID-19.
Proiectul a fost dezvoltat ca urmare a sondajului „Pacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale și COVID-19”, realizat în luna aprilie 2020, la care au răspuns 152 de pacienți cu boli inflamatorii intestinale, cei mai mulți dintre aceștia cu vârsta sub 54 de ani. Potrivit sondajului, 82% dintre pacienți declară că le este teamă să nu se infecteze cu virusul SARS-CoV-2, iar peste 83% spun că le este teamă să meargă la spital pentru consultație sau administrare tratament, din cauza epidemiei de COVID-19. 54% au încercat să ia legătura cu medicul lor curant (în general pentru a obține rețetă, pentru a se programa pentru administrarea tratamentului sau consultație și pentru a cere informații cu privire la COVID-19) și 17% au întâmpinat greutăți în a lua legătura cu medicul.
În acest context, ASPIIR a demarat proiectul „BII (Boli Inflamatorii Intestinale) Online! Be Online”, prin care vor fi organizate peste 10 webinarii pentru pacienți, până la finalul anului, invitații evenimentelor fiind medici specialiști gastroenterologi din centrele universitare din întreaga țară.
Studiul Pacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale și COVID – 19 – Mai 2020
Asociaţia Persoanelor cu boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR) a realizat în luna aprilie un sondajul Pacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale și COVID – 19, la care au răspuns 152 de pacienți cu boli inflamatorii intestinale, cei mai mulți dintre aceștia cu vârsta sub 54 de ani (13% 18-24 de ani, 31% 25-34 de ani, 29% 35-44 de ani, 15% 45-54 de ani).
În urma studiului, ASPIIR a lansat o campanie de informare online, prin care cei mai importanți medici gatroenterologi din România au răspuns pacienților la principalele întrebări și îngrijorări semnalate în cadrul sondajului. “În această perioadă dificilă am vrut să fim aproape de pacienți și să le facilităm accesul la informație medicală validată, care să îi ajute să depășească îngrijorările și stresul provocate de un acces mai dificil la îngrijire, de riscurile asociate bolii lor, dar și pericolul acestui virus”, a declarat Isabella Grosu, Președinte ASPIIR.
Concluziile studiului:
63% se declară optimiști în privința rezolvării crizei COVID – 19, în timp ce 41 cred că familia i-ar putea ajuta la diminuarea îngrijorărilor legate de COVID-19, pentru 25% consultația la medic le-ar aduce mai multă liniște, iar 31% au încredere în recomandări ale autorităților naționale și internaționale.