Program suport psihologic

Program de suport psihologic gratuit pentru persoanele cu BII și cu stome

“Viaţa este un naufragiu, dar nu trebuie să uităm să cântăm în bărcile noastre de salvare” – Voltaire

COVID-19: Suport psihologic pentru cadre medicale, infirmieri, brancardieri, personal din spitale - Viața Medicală

De cele mai multe ori bolile cronice atrag două posibile tulburări, și anume anxietatea sau/și depresia, un lucru destul de normal pentru o persoană care se confruntă cu boală.

Anxietatea este o tulburare caracterizată de o stare incomodă difuză și incomodă  de neliniște/ frică pentru o amenințare necunoscută (sau slab definită) sau așteptată/anticipată.
Depresia este o tulburare de dispoziție care provoacă un sentiment persistent de tristețe și pierderea interesului pentru activitățile care altădată făceau plăcere. Afectează modul de gândire, simțire si comportament si uneori duce la gândul că viața nu merită trăită.
Acestea pot fi manifestate atât de pacientul cu boala cronică, cât si de membrii familiei. Cercetările din ultimii ani  în domeniul sănătății arată faptul ca suportul social, psihologic oferit pacienților ajută la creșterea ratei de vindecare.

 

Cu ajutorul unei persoane, licențiată în psihologie și consilier de dezvoltare personală, puteți să vă găsiți resursele necesare pentru a depăși momentele dificile cu care vă confruntați. ASPIIR dorește să sprijine pacienții cu BII și stome pentru revenirea la o viață cât mai apropiată de cea normală și a conceput un program de suport gratuit, constând în  4 ședințe de consiliere psihologică pe săptămână, online, a câte 50 minute ședința, cu ajutorul doamnei psiholog Elisabeta Simion, care a dobândit deja o experiența în lucrul cu pacienți BII si cu stomizați.

 

Cei interesați sunt sfătuiți să își exprime intenția de a beneficia de astfel de ședințe de consiliere psihologică scriindu-ne la adresa info.aspiir@gmail.com și atașând un document care să ateste că este pacient cu Crohn, Colita Ulcerativa, Sindrom de Intestin Scurt sau stomizat. Ulterior ne vom ocupa să îi facem o programare pacientului respectiv (pentru ședinte online) si să îl punem in legatură cu doamna psiholog.

Proiect realizat cu sprijinul: