Ziua carentei de fier 2021-duplicate-1

Ziua Mondială a Carenței de Fier 2021

 

 

Pacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale (BII) sunt expuși riscului apariţiei deficitului de fier, aproximativ 36%–76% dintre persoanele cu aceste boli dezvoltând anemie feriprivă. În acest context, Asociaţia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR) derulează o serie de activități de informare cu ocazia Zilei  Mondiale a Carenței de Fier, marcată în fiecare an pe 26 noiembrie.

 

  • 18 noiembrie: Expert meeting – Soluții concrete pentru un mai bun acces al pacienților cu BII la tratamentul cu fier

Evenimentul își propune să fie o bază de discuții cu specialiștii, pornind de la provocările pacienților, cu privire la măsurile care ar trebui implementate în perioada următoare și la demersurile în care ar trebui să ne implicăm împreună în acest sens.

Încă din octombrie 2020, în urma sesizărilor pacienților, ASPIIR a încercat să vină în sprijinul celor care au nevoie de corecție Fier. ASPIIR a depus o serie de solicitări către autorități pentru completarea listei de servicii de spitalizare de zi în Normele Contractului Cadru, cu pachetul “Diagnosticul și Tratamentul Anemiei și/sau Deficitului de fier cu fier intravenos la pacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale (BII)”, cel mai recent demers fiind depunerea unui formular de propuneri în cadrul procesului de Consultare privind noul model de Contract-cadru, inițiat de CNAS, în august 2021.

 

Evenimentul va fi transmis pe canalele ASPIIR și va aduna reprezentanți ai pacienților, societății civile, medici, autorități.

În cadrul evenimentului vom avea ocazia: să prezentăm datele studiului realizat în rândul pacienților: Pacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale și deficitul de fier; să vedem care sunt principalele provocări cu care se confruntă pacienții; să aflăm măsurile concrete pe care le propun specialiștii pentru un management mai bun; să vedem care sunt pașii următori pentru implementarea acestor măsuri.

 

Vezi aici rezultatele studiului realizat în noiembrie 2021 în rândul pacienților: Pacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale și deficitul de fier.