Simpozionul Național de Boli Inflamatorii Intestinale, editia a X-a, 2018

Simpozionul Național de Boli Inflamatorii Intestinale, Crowne Plaza, București, editia a X-a, 27 – 29 Septembrie 2018

Cu fiecare an ce trece,

pacientii cu BII si ASPIIR devin parteneri tot mai constanti ai Clubului Roman pentru Boala Crohn si Colita Ulcerativa ( RCCC), in programul Simpozionul National de boli digestive cronice, organizat de RCCC in fiecare toamna. Anul acesta , Simpozionul a celebrat 10 ani de existenta si de la an la an, interesul fata de manifestarile stiintifice a crescut, fapt evidentiat printr-un numar mare de participanti si de calitatea lucrarilor prezentate. A fost precedat de un curs franco-roman, derulat sub coordonarea Prof. Matthieu Allez, France. Membrii importanti ai Societatii Franceze de Gastroenterologie s-au alaturat specialistilor din gastroenterologia romaneasca in sesiuni interactive, de la epidemiologie la mecanisme moleculare, de la diagnostic la abordare personalizata, cu impartasirea experientei unor remarcabili speakeri, precum:
Prof.

Andreas Sturm

Germania
Prof.

Xavier Hebuterne

Franta

Prof.

Franck Carbonnel

Franta

Cum in BII

sunt programe intense de cercetare in privinta cauzelor si tratarii, Prof. Florin Selaru, Johns Hopkins USA, ne-a adus in atentie inovatii in BII si /sau oncologie: Nonofiber – Hydrogel Composite with Interfacial Bonding. In acest context, cu atat mai mare a fost onoarea ca Asociatia de pacienti sa faca parte din programul stiintific al manifestarii, in cadrul sesiunii : “Best practice in IBD care: role of IBD centers”, abordand subiectul implicarii, responsablizatii pacientilor.
  • The backbone of excellence strategy in IBD – Liana Gheorghe
  • Minimal criteria for an IBD centre – Lucian Negreanu
  • Best care of IBD: Cluj-Napoca experience – Alina Tantau
  • Best care of IBD: Timisoara experience – Adrian Goldis
  • Best care of IBD: Constanta – Eugen Dumitru
  • IBD in primary care: educate GPs to recognize, refer and manage IBD patients – LigiaMosneaga
  • Patients empowerment: key actions – Isabella Grosu
La standul ASPIIR, participantii au putut gasi informatii despre ASPIIR, broșura cu testimoniale ale pacientilor “Viața ca o șansă”, Ghidurile ECCO-EFCCA despre Crohn si CU, alte materiale despre Asociatia de pacienti cu BII.