Program de suport psihologic gratuit pentru persoanele cu BII și cu stome

De cele mai multe ori bolile cronice atrag două posibile tulburări, și anume anxietatea sau/și depresia, un lucru destul de normal pentru o persoană care se confruntă cu boală.

 

Anxietatea este o tulburare caracterizată de o stare incomodă difuză și incomodă  de neliniște/ frică pentru o amenințare necunoscută (sau slab definită) sau așteptată/anticipată.
Depresia este o tulburare de dispoziție care provoacă un sentiment persistent de tristețe și pierderea interesului pentru activitățile care altădată făceau plăcere. Afectează modul de gândire, simțire si comportament si uneori duce la gândul că viața nu merită trăită.Acestea pot fi manifestate atât de pacientul cu boala cronică, cât si de membrii familiei. Cercetările din ultimii ani arată faptul ca suportul social, suportul psihologic oferit pacienților ajută la creșterea ratei de vindecare.

Cu ajutorul unui psiholog vă puteți găsiți resursele necesare pentru a depăși momentele dificile cu care vă confruntați.

CONSILIERE PSIHOLOGICĂ ONLINE

ASPIIR dorește să sprijine pacienții cu BII și stome pentru revenirea la o viață cât mai apropiată de cea normală și a inițiat in 2022 un program de suport gratuit, constând în 8 ședințe de consiliere psihologică, online, cu durata de o ora/ședința și susținute de psiholog Elisabeta Simion, care a dobândit deja o experiența în lucrul cu pacienții BII si cu stomizați.

Programul de consiliere psihologica online va fi continuat pana in iunie 2025.

CONSILIERE PSIHOLOGICĂ DE GRUP - PARTICIPARE FIZICĂ BUCUREȘTI

De asemenea, extindem programul de suport psihologic și organizăm in București ședințe de consiliere psihologică de grup cu participare fizică/ durata ședinței o oră și jumătate.

Primul grup a fost deja constituit si a început programul ședințelor. Câteva imagini din programul nostru aici: 

Cu ajutorul unei persoane, licențiată în psihologie și consilier de dezvoltare personală, puteți să vă găsiți resursele necesare pentru a depăși momentele dificile cu care vă confruntați. ASPIIR dorește să sprijine pacienții cu BII și stome pentru revenirea la o viață cât mai apropiată de cea normală și a conceput un program de suport gratuit, constând în  4 ședințe de consiliere psihologică pe săptămână, online, a câte 50 minute ședința, cu ajutorul doamnei psiholog Elisabeta Simion, care a dobândit deja o experiența în lucrul cu pacienți BII si cu stomizați.

Cei interesați sunt sfătuiți să își exprime intenția de a beneficia de astfel de ședințe de consiliere psihologică online sau cu participare fizică ( sesiunile de grup) scriindu-ne la adresa info.aspiir@gmail.com și atașând un document care să ateste că este pacient cu Crohn, Colita Ulcerativă, Sindrom de Intestin Scurt sau pacient cu stomă. 

 

Ulterior ne vom ocupa să îi facem o programare pentru ședinte online si să îl punem in legatură cu doamna psiholog sau să îl integrăm intr-un grup de pacienți ce beneficiază de consiliere psihologică de grup ( maxim 8 participanți per grup).