Informații pentru Pacienți

Ce trebuie să știm despre medicamentele biosimilare?

Descărcați fișierul aici

 ANEMIA – din perspectiva pacientului cu boală inflamatorie intestinală

 

Deficienţa de fier este principala cauza a anemiei. Aceasta apare cand aportul sau absorţia de fier sunt sub limitele necesare organismului şi , in consecinţa, producerea de celule roşii este insuficientă. Alte cauze ale anemiei includ pierderea de sânge sau malabsorbtia de fier, ambele fiind întalnite in cazul bolilor inflamatorii intestinale.Cum intestinul subţire este principala zona de absorbtie a fierului, inflamarea acestuia afectează posibilitatea de a absorbi fier si nutrienţi.

Deficienţa de fier si anemia sunt des intâlnite la pacienţii cu BII si sunt raportate la 39-81% ( deficeinte fier) şi respectiv, 25-67% ( anemie) dintre pacienţii BII.

Ghidul de diagnostic al anemiei si deficitului de fier in Bolile Inflamatorii Intestinale, elaborat de specialisti, poate fi gasit (aici)
Nu uitaţi să vă controlaţi periodic valorile hemoglobinei şi ale feritinei !

 

 

 

Cercetări la început de drum asupra microbiomului:

 

Barcelona , 14 – 15 martie 2015, va avea loc al IV-lea summit Gut Microbiota for Health, care vizează cele mai recente progrese pentru comunitatea medicală.  American Gastroenterological Association (AGA), European Society for Neurogastroenterology & Motility (ESNM), European Crohn’s and Colitis Organization (ECCO), European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition (ESPGHAN) şi European Association for the Study of Liver (EASL) au nominalizat un comitet științific comun pentru organizarea unui program riguros pentru acest Summit. Programul științific din acest an include prelegeri sesiunilor plenare și ateliere de lucru interactive, bazate pe discuții pe teme care vizează nu numai practicieni, inclusiv medici, medici asistenti, dieteticieni, nutriționiști, dar și oameni de știință interesați în microbiomul intestinal și rolul său în sănătate și boală.
http://gutmicrobiotaforhealth.com/