World IBD Day 2023

  • 18 mai 2023, ora 19.00 – Emisiune Radio! “Bucuria poveștilor”, Radio Trinitas! – Ați ascultat-o pe Andreea, în prima acțiune din seria evenimentelor ASPIIR din acest an, dedicate Zilei Mondiale de conștientizare a Bolilor Inflamatorii Intestinale. Cu o gazda atât de primitoare – realizatoarea emisiunii, Adriana Ene, și cu invitata Doamna Doctor Ligia Moșneaga, medic de familie, GastRo grup SNMF, vechi susținător al ASPIIR și al pacientilor cu BII, timpul s-a scurs atât de repede încât nici nu am apucat să vă spunem tot ce am fi dorit despre BII, despre provocările acestor tineri pacienți, despre nevoia de implicare socială privind suportul acestor tineri pacienți în mediul școlar și nu numai.
  • 19 mai 2023, 16.00 – 18.00 – sesiune de Storytelling, la Librăria Cărturești Verona, București, o sesiune care a făcut neîncăpătoare mansarda librăriei, cu și pentru pacienții mici sau adolescenți cu BII din Spitalul de Copii “Dr. Victor Gomoiu” și Spitalul de Urgență pentru Copii “Gr. Alexandrescu, București, personaje curajoase din povești reale. Cu meșteșugul cu care Adriana Ene, povestitorul nostru invitat, a știu să sape adânc în sufletele participanților și mai mici, și mai mari, și copii, și bunici…nu avea cum să nu ne poarte și prin jocuri, și prin valuri de emoții, și spre introspecție sau mesaje cu tâlc… așa încât, la final, să înțelegem mai bine valori precum empatia, spiritul de solidaritate, nevoile acestor pacienți, comunicarea deschisă cu părinții, rolul prieteniei între tineri care se confruntă cu aceleași provocări de sănătate. Câteva imagini de la sesiunea de storytelling, gășiti în galeria foto.
 
  • 24 mai 2023, 16.00-18.00 – Atelier de Nutriție și stil de viață sănătos, la spațiul de întâlniri Third Place, Strada Ion Movilă 8, București. Participanți: pacienți cu Boli Inflamatorii Intestinale adulți, de orice vârstă. Ne întâlnim cu Doamna Doctor Nutriționist Anca Hâncu, medic acreditat la nivel european în medicina stilului de viață.