19 Decembrie 2019 – sesiuni informative pentru pacienții cu BII, copii și adulți

În preajma Crăciunului, ne-am îndreptat gândurile către de micuții pacienți din Timișoara, pe care i-am găsit în Spitalul de Urgență “Louis Țurcanu”, în procedură de investigații sau de tratament pentru boli gastroenterologice si BII, în grija unor oameni dedicați și apropiați celor mici: Prof.Dr. Ioan Simedrea, Dr. Oana Belei, Dr. Laura Olariu, cărora le mulțumim că ni se alătură și ne înlesnesc de fiecare dată întâlnirile cu copiii cu BII internați in Spitalul de pediatrie.
Regizoarea și actrița Luana Uncruțiu, de la Teatrul de Copii și Tineret Merlin, a adus câteva zâmbete celor mici și am făcut planuri pentru anul viitor.

Deopotrivă, in cadrul sesiunii pentru pacienții adulți am avut invitati specialisti, iar participantii au putut pune intrebari legate de:

  • Riscul TBC la pacientii cu BII – carora le-au raspuns: Stoia Djeska Stelian si Dr. Stoia Djeska Irina – de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara,
  • și referitoare la Nutriția in BII –  cărora le-au răspuns  Conf. Dr. Adrian Vlad – medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Spitalul Clinic Județean de Urgenta „ Pius Brînzeu” și specialist gastroenterolog, Conf. Dr. Adrian Goldiș – Spitalul Clinic de Urgență „Pius Brînzeu”, Timișoara.