“Sănătate și rețete: ne jucăm, învățăm, ne tratăm!” – 4 noiembrie 2022

Pentru că știm cât de îngrijorați sunt părinții unui copil cu Boala Crohn sau Colită Ulcerativă, pentru că știm cât de greu este pentru un copil de vârstă școlară să respecte un regim alimentar impus în BII, ne-am străduit să “îndulcim ” aceste restricții și să aducem un zâmbet pe fața părinților preocupați de dieta și tratamentul copiilor lor, prin organizarea unui atelier de preparat meniuri adecvate BII, inițiat de ASPIIR și Doamna Dr. Iulia Țincu, Spitalul de Copii “V.Gomoiu” București. Proiectul a reunit pacienți copii și adolescenți cu Boli Inflamatorii Intestinale (împreună cu părinții) din Spitalele de Copii “V.Gomoiu” și “Gr. Alexandrescu” București și în cadrul acestuia Chef Nicolai ne-a învățat cum să gătim ușor, pe gustul copiilor, să pregatim rețete delicioase adecvate în BII: rețete de pui la cuptor cu noodles, prajitură cu suc de portocale, chips-uri din cartofi dulci copți, roșii coapte cu ouă – câteva dintre meniurile gătite de participanți, sub îndrumarea lui Chef Nicolai. Și în plus, voie bună, joacă, poze la minut și …desigur…cadouri pentru micii participanți.

 

Proiectul a fost derulat împreună cu echipa Secției de Gastroenterologie Pediatrică a Spitalului “V.Gomoiu”, coordonată de Dr. Iulia Țincu, și cu sprijinul Nestle și EY România.

 

Preluare PRO TV “Rețete de sănătate” – https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/bolile-inflamatorii-intestinale-afecteaza-mii-de-persoane-in-romania-cauza-principala-alimentatia-nesanatoasa.html