Parlamentul European – Conferință pe tema siguranței pacienților, 2016

In urma cu doua saptamani

În urmă cu două săptamani a avut loc Conferința „ Patient Advocacy & Safety” organizată de GafPA ( Global Alliance for Patient Access ) și EFCCA ( European Federation of Crohn”s & Colitis Associations), la Parlamentul European, Bruxelles, 15 noiembrie – eveniment ce si-a propus constituirea unei relații responsabile cu Parlamentul European, privind problematica bolilor inflamatorii intestinale in Europa.
În cadrul sesiunii de dimineață, desfasurată in Parlament, reprezentanții pacienților din fiecare țară au participat într-o dezbatere pe tema siguranței și drepturilor pacienților , in scopul informării reprezentanților Parlamentului European și, in special, a responsabilizării acestora privind deciziile legate de tratamentele biologice și biosimilare.
În egală măsura, responsabilizarea pacienților constituie un obiectiv strategic, care conduce la o mai bună cunoaștere a nevoilor acestora si ar putea contribui la reducerea inegalitățile în materie de sănătate în UE. Prin urmare, pentru asigurarea unui tratament optim, este esențial să se includă pacienți în procesele de luare a deciziilor.
Am găsit discuțiile și schimbul de informații foarte utile , iar legătura cu colegi din alte grupuri de boli autoimune a intarit vocea pacientului dependent de tratament imunomodulator. De asemenea, noi consideram că evenimentul ne va permite să consolidam si sa extindem colaborarea cu membrii Parlamentului European, care sunt interesați de cauza noastră.