25 si 26 iunie 2018, două zile de întâlniri cu pacienții timișoreni și medici specialiști

in care am aflat despre manifestări reumatismale asociate bolilor inflamatorii intestinale, avandu-l invitat pe Conf.Dr. Claudiu Avram, si despre nutritie in BII, invitat Şef lucr. univ. dr. Mircea Munteanu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, medic primar medicină internă, Clinica de diabet,nutritie si boli metabolice din Spitalul Clinic Județean de Urgenta “ Pius Brinzeu”, Timișoara.

 

Participanții au putut afla  despre entezite – infecții ale inserției tendoanelor pe care se depune calciu in structure fibroase si câteva recomandări ( semne: durere care persistă la nivel de tendon ; se impune ecografie, se deceleaza daca sunt sau nu calcifieri etc), despre Artrita reactiva, despre faptul ca exista si artrita septica – se analizează lichidul in laborator; despre spondilită – adesea se ameliorează simptomatologia prin tratament biologic similar cu cel pentru BII sau despre testul HLA B27.

 

HLA-B27 este prezent în sânge și este un factor de declanșare a sistemului imunitar în distrugerea celulelor sănătoase din organism, care provoacă boli autoimune, spondilită anchilozantă, artrită reactivă, uveită anterioară și artrită reumatoidă juvenilă. Rezultatul testelor de sânge HLA-B27 arată o stare “negativă” sau “pozitivă”. Cu toate acestea, nici un fel de test nu poate confirma cert dacă persoana este vulnerabilă sau nu  la tulburarea autoimună. Numai o combinație de alte teste de sânge poate ajuta medicul în determinarea prezenței antigenelor HLA.

 

Vom relua Forumurile în sepembrie si vă asteptăm cu intrebari si propuneri pentru specialiștii invitați!