8 Decembrie 2018, Timișoara

Odata cu Târgul de Crăciun și aprinderea luminilor de sărbatoare, am poposit și noi in Timișoara, la o noua intâlnire cu pacientii cu BII si cu specialiști invitați:

Dr. Oana Belei- medic specialist pediatru in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu”,

Conf. Dr. Goldis Adrian – Clinica de Gastroenterologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență “ Pius Brinzeu”;

Dr. Corina Dobrescu – medic specialist reumatolog Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “ Louis Turcanu” Timisoara.

 

Găsim déjà prieteni, de fiecare data; pacienți care vin și din alte orașe învecinate Timișoarei, pentru a mai afla noutăti despre bolile inflamatorii intestinale, a pune intrebări medicilor sau chiar și numai pentru a impărtăși experiența cu ceilalti; specialiști care raspund invitatiei noastre si ne ajută să ințelegem BII si alte manifestări.

 

De data aceasta am discutat despre manifestari reumatologice si, pentru prima data, au venit alaturi de noi si copii cu BII, de la Spitalul Clinic de Urgenta “Louis Turcanu”, aflati in ingrijirea doamnei dr. Oana Belei. În timp ce părintii au putut discuta cu medicii (au aflat despre modul de tranzitie de la pediatru – la specialist adulti, au pus intrebari despre evolutia BII, perspective pentru copiii pacienti etc), noi i-am adus pe micii pacienți in lumea poveștilor cu tâlc.

 

Într-o sesiune de storytelling, Adriana Ene, jurnalist și realizator al emisiunii radio “Bucuria poveștilor”, i-a purtat pe copiii si adolescenții participanti in lumea povestilor și rolurilor carei i-au  provocat să definească frica, pe cine ne sprijinim în momentele de teamă (familie, prieteni), de ce ne ajută dacă exprimam temerile, le impărtășim cu cei apropiati .

 

Au avut drept scop creșterea încrederii in sine, stimularea exprimării neinhibate in cazul traversării unor situații grele (ex: situații de boală), înțelegerea faptului că nu suntem singuri in momente grele ( familie, medic, colegi), depăsirea inhibițiilor. La final, copiii au primit un mic dar de la Moș Nicolae (și cu sprijinul Nestle România).