13 Decembrie 2019, Întâlnire pacienți BII – Spitalul Clinic Colentina, Centrul de îngrijire a pacienților cu Crohn și Colita Ulcerativa

Vineri, 13 decembrie, sala raportului de garda a Clinicii de Gastroenterologie, Colentina, a cunoscut o efervescenta speciala: ne-am adunat, aproximativ 35 de participanti, pacienti cu BII si medici, in ultimul Forum BII al anului 2019.

 

Incurajati de medici, pacientii au avut ocazia sa puna intrebari: cum as putea sa imi stapanesc/ controlez emotiile, pentru ca, in anumite situatii, imi dau seama „ca sigur va urma un puseu”; cand ar fi nevoie de o a doua opinie? Etc.

 

Discutia s-a focusat pe manifestari cutanate la pacienti cu BII, prezentare sustinuta de medic rezident Doriana Trusca ( material pe care il puteti consula aici –pdf), completata de raspunsurile medicului dermatolog participant.

De asemenea, participantii au schimbat pareri sau au vorbit despre experinta lor privind modul de alimentatie; desigur, parerile au fost pro si contra unei diete restrictive, experiente diferite, perspective diferite asupra modului de perceptie a bolii, a atitudinii fata de viitor.