28 iunie 2019, Spitalul Clinic de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara – întâlnire pacienți – medici

Vinerea trecută, in 28 iunie 2019, i-am intâlnit pe cei mai bravi luptători, in Spitalul Clinic de Urgența pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara. Dar nu acei luptatori invingatori in jocurile din aplicatii sau cu tancuri si masinute din lego, asa cum ar fi fost, dealtfel, potrivit varstei lor, ci in lupta cu Crohn sau Colita Ulcerativa, in lupta pentru o bucățică de copilarie normala.

 


I-am intalnit si pe parintii micilor pacienți cu Crohn ( veniti din Timisoara, Arad, Nădlac) si specialistii din pediatrie ce le stau alături si cu care impart grija tratamentului de maine; specialistii care trăiesc cu teama de momentul in care micul pacient “nu mai raspunde la singura varianta de tratament aprobata la noi pentru copii cu BII” sau de momentul in care ar diagnostica cu BII un copil cu varsta sub 6 ani.

 

O multime de intrebari si de ingijorari din partea parintilor legate de tratament, de riscuri, de criteriile de incadrare in grad de handicap a copiilor cu BII, multe dintre ele care incă nu isi gasesc raspunsuri. Se străduiesc alaturi de ei, in fiecare zi, medici implicati, Dr. Oana Belei, Dr. Laura Olariu, iar daca noi vom putea aduce măcar cateva zambete in viata acestor copii, atunci ne vom fi atins scopul, cel puțin în parte.