IBD Day – 9 mai 2019

IBD DAY 2019 in Cluj Napoca/ 9 mai 2019

Cu cateva zile in avans fata de Ziua Internationala a Bolilor Inflamatorii Intestinale ( 19 mai), ASPIIR a reunit in Cluj Napoca, vocile pacientilor cu BII, in mesajul comun „ Making the invisible visible”- sloganul campaniei internationale IBD Day 2019.

 

Evenimentul a avut loc in foaierul Cazinoului din Parcul Central Cluj Napoca, cu invitati specialisti gastroenterologi: prof.dr. M.Tantau, conf.dr. A.Tantau, dr. R.Zaharie si cu participanti pacienti cu BII si stomizati din Cluj Napoca si din alte orase din zona. Am vorbit despre experienta cu BII, am impartasit povestile noastre – pacienti tineri sau chiar… de 80 de ani, am aflat despre suportul specialistilor de a contribui la crearea unei comunitati active a pacientilor cu BII in Cluj Napoca, am facut o retrospectiva a campaniilor ASPIIR si EFCCA din ultimii ani, dedicate IBD Day, am facut planuri pentru Forumuri viitoare ale pacientilor si specialistilor in CDPBII din IRGH Cluj Napoca si pentru urmatorul eveniment din mai 2020.

 

Seara, am iluminat in violet Cladirea Cazionului din Parcul Central, inscriind, astfel, si orasul Cluj Napoca, in campania internationala de lupta impotriva bolilor inflamatorii intestinale, alaturi de locatii de pe toate continentele.

Evenimentul a fost posibil prin sprijinul partenerilor Abbvie, Takeda si Vifor.