Președintele României a conferit Asociației ASPIIR Ordinul “Meritul pentru Drepturile Omului și Angajament Social” în grad de Cavaler, 2022

ASPIIR a primit Ordinul Meritul pentru Drepturile Omului si Angajament Social in grad de Cavaler

Numărul 13,

pentru că ne apropiem de intrarea în cel de-al 13-lea an de la înființarea Asociației Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România – ASPIIR ( aprilie 2010), se pare că nu aduce ghinion, ci, dimpotrivă.

Prin distincția conferită de Președintele României, Ordinul Meritul pentru Drepturile Omului și Angajament Social în grad de Cavaler, ne aduce o încununare a implicării, pasiunii și eforturilor depuse în acești ani în sprijinul pacienților cu Boli Infamatorii Intestinale și al stomizaților.

Distincția acordata de Președintele României o recunoaștere a rezultatelor și a angajamentelor sociale la nivel național și internațional, este deosebit de onorantă pentru ASPIIR și, totodată, ne responsabilizează și ne motivează să continuăm și să ne dezvoltam capacitatea de a veni în sprijinul pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale și stome. Împărtășim aceasta onorantă recunoaștere cu societățile medicale care ne-au fost alături și ne-au sprijinit încă de la început, Clubul Român pentru Boala Crohn și Colita Ulcerativă, Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie.
La momentul înființării asociației veneam pe un teren gol, fără expertiza abordării pacienților cu aceste nevoi; situație oarecum similară și cu cea a specialiștilor gastroenterologi care s-au aflat în fața unor provocări majore de a gestiona valul unor boli mai puțin cunoscute în România, cel al Bolilor Inflamatorii Inestinale (BII). În prezent, după 12 ani plini de activitate și străduințe, suntem în poziția în care administrația Prezidențială recunoaște ASPIIR ca factor de angajament social la nivel național și îi conferă titlul de Cavaler pentru promovarea drepturilor omului, respectiv, drepturile și sprijinul pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale.